fredag 25. juni 2010

Sennepsmarinert svinefilet med tortellini og appelsinsalat

Det er to-tre år siden jeg fant denne oppskriften på Mega, og den falt umiddelbart i smak. Tror faktisk dette er Alex sin favorittrett. Den er syrlig, salt og frisk på en gang. Passer egentlig veldig godt nå om sommeren, selv om jeg ikke umiddelbart vil kalle det en sommerrett heller. Vi hadde dette til middag forrige søndag, med svigermor på besøk. Tror hun var fornøyd også!


Svinefilet med basilikum og sennep til 4 personer:
600 g svinefilet
salt og pepper
1 ss olje
4 ss dijonsennep
4 ss finhakket basilikum

Gni salt og pepper inn i kjøttet, og brun det på alle sider i stekepannen. Bland sammen sennep og basilikum, og gni inn kjøttet med blandingen. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i ovnen på 200 grader i 30 minutter. La det hvile før du skjærer det i tynne skiver og serverer med tortellini med pesto og appelsinsalat.

Tilbehør 1: Tortellini med pesto
4 porsjoner tortellini
3-4 ss pesto

Kok tortellinien etter anvisning på pakken. Sil av vannet og vend sammen med pesto.


Tilbehør 2: Ruccola- og appelsinsalat
2 appelsiner uten skall
2 never ruccula
evt. 1 rødløk i tynne skiver
2 ss olivenolje
1 ss eddik

Skjær appelsinene i passelige biter. Bland de med ruccula, olje og eddik (og evt. rødløk).



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails