tirsdag 23. august 2011

Pai med bacon, tomat, mozzarella og fetaost

Induksjonsplatene våre har konket! Krise i heimen - avhengig av å lage lettvine middager for tiden, og vips så kan jeg ikke koke pasta eller steke kjøttdeig. Det er så utrolig kjipt å bare være prisgitt stekeovnen! I går ble det frossenpizza, i dag gikk jeg for pai. Fant ut at det var SUPERkjapt å lage paideigen i foodprocessoren - det tar faktisk ikke et minutt engang. At jeg ikke har visst om dette før?

Uansett - her er oppskriften:


Paibunn
150 g margarin
200 g hv.mel
2 ss vann

Kjør margarin og hvetemel i foodprocessoren (med knivene) i 15 sekunder. Tilsett 2 ss vann. Kjør det til alt har blitt en deig som har samlet seg. Dette går veldig fort, så bare å følge med! Trykk paideigen ut i en paiform, stikk i den med gaffel, og la den forsteke på 200 grader i 15 minutter.

Fyll
1 pakke bacon - legg skivene utover på en stekeplate og la det steke i 5-10 minutter
              på 225 grader i stekeovnen - eller stek i stekepanna. Del baconskivene
              opp i mindre biter etterpå.
1/2 pakke cherrytomater - del hver av tomatene i 4
8 kuler mozzarellaost - deles i to
Noen biter med fetaost fra glass
1 vårløk - deles i små "rundinger"
3 egg
1 beger creme fraiche
Salt og pepper

Fordel bacon, cherrytomater, mozzarellaosten, fetaosten og vårløken utover i den ferdigstekte paibunnen. Pisk egg og creme fraiche og hell det over. Strø salt og pepper på toppen. La det steke på 175 grader i 30-35 minutter (midt i ovnen).

Nå burde du ha en saftig og serveringsklar pai - server gjerne med en god salat ved siden av :)



Følg bloggen min med bloglovin

1 kommentar:

  1. Nå ble jeg sulten. Særlig fordi jeg leste det tapasinnlegget først.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails